Навчально-методичний семінар «Профільне навчання з української мови та літератури у старшій школі»

DSC 0275

13 вересня 2018 кафедрою методики викладання української мови та літератури проведено навчально-методичний семінар «Профільне навчання з української мови та літератури у старшій школі» для студентів-магістрів факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка.

Тема семінару є надзвичайно важливою та актуальною, оскільки у сучасному українському суспільстві модернізація української школи відбувається досить стрімко, хоча й непросто, бо доводиться відмовлятися від традиційних стереотипів, розробляти нові принципи шкільної освіти, по-новому формувати її зміст і методи.

Нові вимоги до вчителя в умовах переходу до профільного навчання диктують необхідність подальшої модернізації педагогічної освіти та підвищення кваліфікації діючих педагогічних кадрів.

           В обговоренні актуальних питань із зазначеної проблематики взяли активну участь: кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри методики викладання української мови та літератури Котляренко Світлана Василівна, яка власне розпочала обговорення про особливості нової української школи; кандидат філологічних наук, доцент, співавтор програми з української мови для 10-11 класів Романенко Юлія Олександрівна; доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри стилістики Мацько Любов Іванівна; кандидат педагогічних наук, старший викладач Балаховська Юлія Михайлівна. Дуже тепло і надзвичайно цікаво поділились своім досвідом вчитель української мови та літератури спеціалізованої школи №200 Сімуніна Олена Василівна та Решетняк Тетяна Олександрівна. Розповідали про навчальний двосторонній процес між вчителем і учнем у сучасній школі, надихали студентів на подальшу вчительську діяльність.

DSC 0279DSC 0282DSC 0283DSC 0288DSC 0295DSC 0302