зображення viber 2022 08 25 23 22 20 043Вийшов друком комплект: підручник і робочий зошит з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням», підготовлені професором Світланою Шевчук. Підручник та робочий зошит укладено за типовою програмою дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)», затвердженої наказом МОН України від 21.12.2009 № 1150. Структурування матеріалу здійснено відповідно до кредитно-трансферної системи організації навчального процесу. Теоретичний та практичний матеріал згруповано у три змістові модулі.

DSC 0478DSC 0589

Традиційно 9 листопада у День української писемності та мови на всіх континентах планети стартують два міжнародних конкурси: Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка, до участі в яких долучаються мільйони школярів, учнів профтехосвіти та військових ліцеїв, студентів України та навчальних закладів багатьох країн світу. Конкурси передбачають підвищення статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, зацікавлення постаттю і творчістю національного генія Тараса Шевченка

 

На базі кафедри журналістики Інституту української філології та літертурної творчості імені Андрія Малишка щороку виходить друком збірник наукових доповідей "Актуальні питання теорії соціальних комунікацій", у якому вміщені матеріали науково-звітної конференції викладачів кафедри.

Надруковані статті висвітлюють результати досліджень, що проводяться в трьох важливих напрямках: педагогічні аспекти теорії соціальних комунікацій, наукове осмислення проблем інформаційної діяльності в Україні та підвищення ефективності писемної комунікації засобами редагування. У кожній публікації пропонованого читачам збірника – об’єктивний, фаховий, ґрунтовний аналіз значущих питань видавничої справи, редагування, бібліотекознавства, який буде корисний усім, хто працює в цих галузях.