Другий спільний із Ганноверським університетом курс міжнародної журналістики розпочато

05 квітня 2024 року відбулася перша сесія занять у межах нашого спільного з Ганноверським університетом прикладних наук і мистецтв курсу, присвяченого міжнародній журналістиці. Минулорічний досвід COIL-project виявився успішним і продуктивним для обох сторін, відтак ми продовжуємо. Після вітання Ганса-Пітера Фішера і короткого представлення учасників проєкту викладач університету в Ганновері Олаф Штенфад прочитав лекцію про види міжнародної журналістики і спеціалізацію кореспондентів. На практичному занятті, що відбулося після лекції, студенти об’єдналися в групи в сесійних кімнатах Zoom. Там вони збирали і опрацьовували інформацію про відомих журналістів-міжнародників, про що й доповіли згодом.

 

На останній парі цієї сесії до нас приєдналася українська журналістка, яка працює міжнародним кореспондентом – Анастасія Магазова. Вона розповіла про свій шлях у міжнародну журналістику, про особливості висвітлення подій в Україні в Німеччині, починаючи з 2014 року і донині, наголосила на потребі пам’ятати про безпеку діяльності кореспондента під час війни.

Загалом заплановано 5 сесій занять по 4 пари: 5 квітня, 10 і 11 травня, 7-8 червня. Упродовж усього курсу студенти мають підготувати свій медійний проєкт, який представлять загалу наприкінці курсу.

Кафедра журналістики

7 11580