Зустріч з Людмилою Таран

Студенти Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені Драгоманова зустрічалися з сучасною українською поетесою і прозаїком, літературознавцем і журналісткою Людмилою Таран в меморіально-літературному музеї Максима Рильського.

 

 S  CFD8

Директор музею Вікторія Леонтіївна Колесник разом з працівниками зустріла нас привітно і розташувала у вітальні будинку Максима Рильського на першому поверсі за прекрасним старовинним столом, де раніше молоді таланти приходили до самого поета почути конструктивну критику і побажання майбутніх досягнень.

Розмова з Людмилою Таран відбувалася в дружній формі бесіди. Спочатку поетеса розповіла про себе і дещо засмутилася, не побачивши колег-студентів зі свого рідного університету імені Т. Г. Шевченка, філологічний факультет якого закінчила в 1976 році. Але також вона була рада тому, що такі сучасні молоді люди, як ми, цікавимося поезією і взагалі – літературою та філологією, що свої творчі амбіції ми бажаємо втілити в життя, висловлюючи свою думку про навколишній світ і обставини, які впливають на формування нашого погляду.

За проханням Людмили Таран кожен студент по черзі розповідав коротко про себе (звідки родом, як вступив до вишу, що впливає на формування літературного смаку і та ін.), а на кінець – читав свою поезію. Було дуже цікаво почути розповіді колег, а ще – зрозуміти настрій їхніх творінь. Це дуже захопливе заняття!

Щодо наступної зустрічі, яка, за словами пані Людмили, відбудеться обов’язково, ми домовилися провести її у формі розповіді про улюбленого літературного діяча, а тому, хто захоче прочитати свої нові твори, поетеса гарантує конструктивну критику.

Зокрема Людмила Таран повідомила про проведення літературного конкурсу видавництва «Смолоскип», де молоді поети можуть отримати шанс надрукувати свою власну збірку! Детальніше про цей проект охочі можуть дізнатися на сайті www.smoloskyp.org.ua

 

Крижанівська Вікторія