Видавничий NON-STOP очима видавців-драгоманівців

NON1

Другий щорічний фестиваль, організований кафедрою видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури і мистецтв, де він і проходив, дав змогу всім охочим студентам упродовж безперервних 48 годин з 16 по 17 квітня «увійти в омріяну професію».

 

Студенти 1 і 2 курсу Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, які здобувають спеціальність «Видавнича справа та редагування», охоче долучилися до роботи фестивалю.

 

Розповідали про складнощі та особливості роботи редактора, видавця та журналіста такі світила сучасного книговидання, як публіцист і директор видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький, український поет і власник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, директор видавничого центру «Просвіта» Василь Клічак, журналіст Юрій Макаров, літературний агент Юка Гаврилова та багато інших. Незмінним ведучим та головним організатором події був професор Микола Тимошик, а символом фестивалю став перший український друкар Степан Дропан.

Гості заходу мали нагоду не лише перейняти досвід справжніх спеціалістів, відвідати майстер-класи, а й, наприклад, долучитися до буккросингу, тобто обміну книжками. Під час перерв у коридорах можна було оцінити творчі роботи-плакати студентів-господарів фестивалю про видавництво та до 200-ліття від дня народження Т.Шевченка "Діла добрих оновляться, діла злих — загинуть". Також у конкурсі «Парад ідей» юні видавці репрезентували свої власні проекти, де кожен міг втілити свої бажання в життя.

Для відпочинку та подальшого спілкування молоді першого дня була запропонована гра «4 кімнати» у нічному клубі «Бергамот», а другого – кіноперегляд у камерному кінотеатрі RockFellow.

Це без перебільшення «професійне свято» не тільки розширило межі обізнаності, знищило усталені стереотипи щодо видавничої справи, а й остаточно довело, що вона є в Україні і нашими зусиллями буде процвітати.

Студенти 107-ВС групи

NON2

NON2

NON3