Зустріч з Миколою Томенком!

13 жовтня 2010 року о 13,00 у стінах університету (головний корпус НПУ, вул.Пирогова, 9, ауд 340) відбулася  презентація інтернет-порталу "Рідна країна" (www.ridnaua.org).

Новий портал представив автор ідеї, громадський і політичний діяч, Заступник Голови Верховної Ради України VI скликання Микола Томенко.

 

За словами ініціатора проекту М.Томенка, "Рідна країна" задумувався як своєрідний інтернет-посібник для людей, що допоможе їм відкрити Україну та вийти за межі формальних знань про неї.

"Саме тому цей портал варто позиціонувати не лише як культурологічний, а більше як світоглядний. Ми намагаємося максимально показати історичну унікальність, природну красу, культурну неповторність та світоглядну своєрідність країни, в якій живемо", - зауважив заступник Голови ВР.

Важливою особливістю проекту, за словами М.Томенка, є те, що на порталі представлені лише позитивні інформативні матеріали. "Другою особливістю проекту є те, що тут немає партійно-політичних дискусій і власне побутової політики, а лише обговорюються ціннісні речі і присутні дискусії стратегічного характеру. Наприклад, що треба зробити, щоб бібліотеки знову стали статусно важливим осередком культури, а не думали, за що купити нову книжку чи що зробити, аби їх не виселили з приміщення", - зазначив М.Томенко.

Світоглядний портал "Рідна країна" має кілька інформаційних блоків. Вони характеризують Україну як: громадянську (відповідний розділ представляє громадську думку, аналітичні матеріали з актуальних питань тощо), здорову (розповідає про досягнення українців у спортивній галузі тощо), культурну (тут можна знайти інформацію про видатних особистостей та дізнатися багато цікавого про різноманітні акції), освічену (дає можливість стежити за змінами та дискусіями навколо гострих проблем у цій сфері) і туристичну державу.

До створення порталу було залучено найкращих фахівців, відомих осіб, які зробили вагомий внесок у просування та популяризацію України у світі.

Окрім того, користувачі можуть самостійно наповнювати розділи порталу. Попередньо зареєструвавшись, вони можуть задавати інформацію про майбутні події, висловлювати свою громадянську позицію, аналізувати нагальні проблеми, ділитися досвідом та враженнями від подорожей тощо.