Зустріч із Галиною Тарасюк

тарасюк4Нещодавно нам випала нагода побувати на відкритому заході, присвяченому ювілею видатної української письменниці Галини Тимофіївни Тарасюк.

Нам чомусь здавалося, що доведеться побачити чергового "майстра слова", який дуже довго та занадто пафосно хвалитиметься своїми нагородами та заслугами. Але не так сталося, як гадалося.

Зустріч з авторкою проходила в одному з залів Національного музею літератури України, де сама тільки атмосфера налаштовувала на творчість.

 

тарасюк1

Почалося все доволі стандартно: екскурсовод коротенько розповіла про основні моменти життя Галини Тарасюк та її творчі здобутки. Далі почалося найцікавіше: до мікрофона підійшла сама письменниця. Це була звичайна поважна жінка, проте скільки добра було в її погляді, а щирості в словах і посмішці!

тарасюк2тарасюк3тарасюк5тарасюк6тарасюк7

Присутні, затамувавши подих, слухали розповіді про її далеко непросте життя, дізналися дещо про журналістську діяльність письменниці та деякі подробиці з особистого життя.

 

Галина Тарасюк охоче відповідала на всі питання, а їх, до речі, було немало. Закрема: а як же самі автори ставляться до роботи редактора? Пані Галина з неабияким захопленням відгукнулася про роботу команди видавництва, з якою нещодавно працювала над своєю черговою книгою, особливо відзначила значимість самих редакторів.

Але за цікавою розмовою геть швидко промайнули дві години. Нам навіть вдалося почути кілька поезій з вуст їх автора - неповторне явище.

Насамкінець хочу сказати, що Галина Тарасюк надзвичайна людина, яка вражає своєю творчістю і в той же час зачаровує своєю щирістю.

Студенти 107-вс та 105-ур групи